In een door [naam04] opgesteld document, genaamd “Tijdlijn rond het verzoek aan politie om contact te zoeken met [verzoeker01] in coronacrisis”, staat onder meer het volgende:
‘
Maandag 9 maart
(…) werkoverleg met [verzoeker01] (…) [verzoeker01] is vanaf 1 september 2019 voor 24 contracturen ingeroosterd maar is een volledig salaris blijven ontvangen. (…) Het verloop van het gesprek (…) was dan ook met name gericht op hoe dit heeft kunnen ontstaan en waarom [verzoeker01] niet eerder heeft aangegeven dat zij volledig werd uitbetaald voor een ingekort arbeidscontract van 32 naar 24 uur. Op de vraag van [naam04] aan [verzoeker01] dat zij het verschil in salaris heeft moeten zien kwam geen duidelijk antwoord. (…) [verzoeker01] gaf in dit gesprek verder aan geen behoefte meer te hebben aan ouderschapsverlof omdat thuis alles goed gaat met haar dochter. (…) De afspraak die [naam04] toen met [verzoeker01] heeft gemaakt is dat [verzoeker01] weer voor 32 uur ingeroosterd gaat worden (…).
Vrijdag 13 maart 19.44
[verzoeker01] meld zich per mail ziek. (…)
Zaterdag 14 maart 11:15
. De teammanager [naam04] wordt thuis gebeld door de P&O adviseur [naam03] die zojuist [verzoeker01] heeft gesproken. [naam03] belde na het gesprek met [verzoeker01] direct [naam04] in het weekend op omdat zij zich ernstig zorgde maakte over de gezondheid en het welbevinden van [verzoeker01] . [verzoeker01] zou zijn flauwgevallen en naar het ziekenhuis zijn gebracht. Daarnaast maakte [verzoeker01] in het telefoongesprek op [naam03] een verwarde indruk en gaf [verzoeker01] aan bang te zijn door het corona virus besmet te zijn. Vanwege de verwarde en emotionele indruk die [verzoeker01] maakte in het telefoongesprek, besloot [naam03] niet te wachten tot mandag, maar direct te bellen met [naam04] .
Op 14 maart
controleert [naam04] zijn voicemail en hoort een zeer emotionele [verzoeker01] zich vrijdagavond 13 maart overstuur ziekmelden. Gezien de inhoud van de terugkoppeling van [naam03] op zaterdagochtend (…) en de emotionele boodschap van [verzoeker01] op zijn voicemail midden in de coronacrisis, ontstaat het beeld bij [naam04] van een zeer precaire gezondheidstoestand van [verzoeker01] .
(…)
Woensdag 18 maart 11.30
Vanwege de ernst van de coronacrisis en de signalen die er lagen sinds zaterdagochtend, gaat (…) [naam04] op huisbezoek bij [verzoeker01] . (…) Hij belt om 11.30 uur aan. De deur wordt niet opengedaan en er verschijnt een man op het balkon (2 hoog). [naam04] neemt aan dat dit de echtgenoot van [verzoeker01] is. [naam04] maakt zich bekend als de leidinggevende van [verzoeker01] en dat hij en haar senior zich ernstig zorgen maken over de gezondheidstoestand van [verzoeker01] (…) Hij vraagt aan de man of [verzoeker01] ziek is en of zij medische zorg nodig heeft. De man geeft daarop geen duidelijk antwoord en beëindigt het gesprek met “ik ben er mee bezig”. Op de vraag van [naam04] waar de man mee bezig is en of hij wellicht hulp kan gebruiken komt geen antwoord. Ook niet op de vraag van [naam04] of [verzoeker01] dan in ieder geval per telefoon kan laten weten hoe het met haar gaat en dat alle ok is. Ook hier komt geen reactie op. [naam04] keert terug naar kantoor.
Na 2 uur wachten is er nog steeds geen reactie. [naam04] belt de directeur van Xtra [naam06] voor advies. Hij stelt voor aan de politie te vragen om langs te gaan om te kijken of Gina nog aanspreekbaar is en/of er medische zorg nodig is. [naam06] stelt voor eerst anoniem contact op te nemen met Veilig Thuis (VT) en hen het probleem van geen contact kunnen krijgen voor te leggen. [naam04] belt VT en legt anoniem de situatie uit. VT adviseert om aan de politie te vragen of zij even langs willen gaan om te kijken of [verzoeker01] nog gezond is. Dat is een zorgtaak die de politie uitvoert wanneer er geen contact te krijgen is achter de voordeur en er signalen zijn dat het niet goed gaat met de gezondheid van de betrokkene. [naam04] bespreekt dit advies met de directeur van Xtra. De directeur van Xtra gaat akkoord met het vragen aan de politie om langs te gaan met als doel om contact te leggen met [verzoeker01] . (…) Ergens tussen 15.00 en 16.00 legt politie het huisbezoek af. Daarna wordt [naam04] door [verzoeker01] gebeld. [verzoeker01] vraagt [naam04] emotioneel waarom de politie is langsgekomen. [naam04] legt haar uit dat het belang van contact om te beoordelen of [verzoeker01] hulp nodig had heel belangrijk was gezien alle zorgsignalen sinds zaterdagochtend.
Woensdag 18 maart, 16:30
[naam04] wordt gebeld door arboned. (…) De arboarts concludeert dat het verzoek van [naam04] aan de politie om contact te krijgen en om vast te stellen of er (medische) hulp nodig was gerechtvaardigd was gezien alle zorgsignalen sinds zaterdagochtend 14 maart. (…)’