Presikhaaf ontslaat [verzoeker] op 7 juli 2017 op staande voet. In de brief d.d. 7 juli 2017 aan [verzoeker] vermeldt Presikhaaf de (dringende) reden voor dit ontslag. In deze brief staat, voor zover relevant, het volgende.
Hierbij delen wij u mee dat wij met onmiddellijke ingang de arbeidsrelatie met u beëindigden vanwege dringende reden.
De dringende reden is gelegen in het feit dat u diefstal heeft gepleegd bij Intratuin Arnhem, welke een onderdeel is van onze organisatie.
Woensdag 6 juli jl. is er op geregistreerde camerabeelden het volgende geconstateerd.
Op dinsdagmiddag 4 juli 2017 heeft u vanaf 16.44 uur, via de interne afhaalpoort, meerdere malen, en zonder toestemming, plantjes vanuit de winkel geplaatst in een plantenbak gelegen aan de openbare parkeerplaats, nabij de klanten-ingang. Vervolgens heeft u om 18.03 uur uitgeklokt op het urenregistratiesysteem en bent u uw fiets gaan halen uit het fietsenhok. Met uw fiets rijdt u vanuit het fietsenhok naar de klanten-ingang, schuin over de parkeerplaats naar de betreffende plantenbak. U stapt af en stopt vier artikelen in uw fietstas. U sluit uw fietstas af, stapt op uw fiets en verlaat het parkeerterrein. Concreet betekent dit dat u vier planten heeft ontvreemd uit de winkel en deze zonder te betalen mee naar huis heeft genomen.
Dit is voor Presikhaaf Bedrijven een reden om u op staande voet te ontslaan en in het verlengde hiervan is aan u, op donderdag 6 juli jl., reeds medegedeeld dat u verdacht wordt van diefstal. U bent tijdelijk geschorst, met behoud van loon, zodat wij in de gelegenheid zijn om onderzoek te verrichten. Tevens bent u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek op vrijdag 7 juli 2017 om 09.30 uur.
(…)
Gelet op het voorgaande en de ernst van de situatie rest ons niets anders dan u op staande voet te ontslaan. (…)