Het verweer van verweerder strekt tot afwijzing van het verzoek.
Hiertoe voert verweerder -zakelijk samengevat- het volgende aan.
Een reclamebureau is een breed begrip.
Verzoekster richt haar kernactiviteiten vooral op bedrijfsadviezen in de reclamebranche, terwijl de kernactiviteiten van verweerder toezien op het ontwerpen van reclame-uitingen op 2D en 3D niveau. Aanvullende activiteiten van verweerder zijn gericht op het handelen in promotionele artikelen en het maken van drukwerk. Verweerder houdt zich niet bezig met het geven van bedrijfsadviezen in de reclamebranche.
Er is derhalve geen verwarring te duchten, ook niet gelet op verschillende doelgroepen waar partijen zich op richten en de regio’s waarin zij zijn gevestigd. Verzoekster richt zich op grootschalige bedrijven, terwijl verweerder zich hoofdzakelijk richt op regionale klanten.
De ondernemingen van partijen bedienen twee totaal verschillende marktsegmenten met verschillende bedrijfsactiviteiten. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat de ondernemingen door potentiële klanten met elkaar worden verward en het is geheel onwaarschijnlijk dat klanten vervolgens bij de verkeerde onderneming blijven.
De mogelijke verwarring op de website is door verzoekster zelf veroorzaakt, omdat verweerder al sinds 2011 online op de website is en zijn tekst niet heeft aangepast, terwijl verzoekster de betreffende tekst en foto (waarop de Noordzee is afgebeeld) sinds 28 februari 2015 op haar website heeft geplaatst.
Ook stelt verweerder dat verzoekster in de praktijk geen gebruik maakt van de handelsnaam “Bureau aan Zee”, maar van de handelsnaam “Aan Zee” of aan “Aan Zee Communicatie”.
Voorts is de handelsnaam “Bureau aan Zee” te beschrijvend om enige bescherming aan te ontlenen.
Ten slotte beroept verweerder zich op rechtsverwerking. Na de laatste mail van verweerder op 11 oktober 2013 is het vervolgens aan de zijde van verzoekster twee jaar lang stil geweest.