Bossche Boulevard heeft hiertegen het volgende aangevoerd.
De vordering tot ongedaanmaking van de drive-through is een ingrijpende en schadelijke voorziening die zich niet leent voor een kort geding. Bovendien is niet aannemelijk geworden dat de bodemrechter zal oordelen dat de aanwezigheid van de drive-through van KFC een inbreuk vormt op het huurrecht van Swiss Sense, dat Swiss Sense mocht verwachten dat de omgeving van haar winkel niet zou wijzigen en dat het van Bossche Boulevard gevergd kan worden dat de drive-through wordt verwijderd.
Verder betwist Bossche Boulevard dat sprake is van een spoedeisend belang aan de zijde van Swiss Sense.
De komst van KFC met een drive-through is een goede zaak voor de woonboulevard, nu KFC bezoekers trekt en ervoor zorgt dat zij langer op de woonboulevard blijven. Voor zover Swiss Sense de eerste weken na opening van KFC overlast heeft ervaren van de KFC/drive-through wegens drukte en afval, zal dit vanzelf minder worden. Enkele weken na de opening zakt het aantal bezoekers naar ongeveer de helft, zo leert de ervaring bij andere KFC-restaurants.
De klachten van Swiss Sense dat haar winkel minder zichtbaar, bereikbaar en toegankelijk is geworden, zijn ongegrond. Bovendien is met deze klachten reeds rekening gehouden bij de bestuursrechtelijke toetsing.
Verder heeft Bossche Boulevard aangevoerd dat er meer dan genoeg parkeergelegenheid is – ook nog voor de winkel van Swiss Sense – en dat er een voetgangerspad is aangelegd, zodat de drive-through de voetgangers niet blokkeert. Ook het zicht op de winkel van Swiss Sense is niet in het geding en inzake het laden en lossen is er niets wezenlijks veranderd.
De wijziging van de omgeving valt ruimschoots binnen normale veranderingen die een huurder van een winkelcentrum in de loop van de tijd kan verwachten. Met redelijke belangen van andere huurders is rekening gehouden en Swiss Sense wordt niet benadeeld.
Bovendien is de stoep van Bossche Boulevard (artikel 14.5 van de algemene bepalingen) en kan zij die inrichten als drive-through. Het omzetverlies dat Ter Hark noemt in zijn rapport is een slag in de lucht, nu hij zijn conclusie trekt op basis van ervaring met supermarkten, en supermarkten een totaal andere dynamiek kennen dan een meubelboulevard.
Niet iedere verandering in de omgeving van het gehuurde kwalificeert als een gebrek. De bereikbaarheid, toegankelijkheid en uitstraling van Swiss Sense zijn niet op zodanige wijze in het geding dat dit het huurgenot dat Swiss Sense mag verwachten aantast.
Al zou de aanwezigheid van een drive-through een gebrek zijn dan betekent dit nog niet dat Swiss Sense verwijdering kan verlangen. Ingevolge het bepaalde in artikel 7:206 lid 1 BW hoeft een verhuurder een gebrek niet te verhelpen als dit onevenredige kosten vergt. De aanleg van de drive-through heeft € 94.000,00 gekost en dan zou Bossche Boulevard dat bedrag nog eens moeten betalen om de drive-through ongedaan te maken. Dat staat in geen verhouding tot nadeel dat Swiss Sense zou lijden en dat nog niet eens is vastgesteld. De vorderingen van Swiss Sense zijn dan ook niet toewijsbaar, aldus Bossche Boulevard.