9 Beslag
Onder verdachte zijn de volgende voorwerpen inbeslaggenomen en niet teruggegeven:
Verdovende middelen (nr. 1 t/m 159, 166, 167, 175)
Sealapparaten (nr. 160 t/m 165)
Computer (nr. 168)
Messen (nr. 169, 170)
Kluizen (nr. 171, 172)
Weegschaal (nr. 173)
Geldtelmachine (nr. 174)
De beslaglijst van 8 augustus 2023 is als bijlage III aan dit vonnis gehecht.
Beoordeling rechtbank
De verdovende middelen (nummers 1 tot en met 159, 166, 167 en 175 op de beslaglijst) worden onttrokken aan het verkeer. Deze voorwerpen zijn bestemd tot het begaan van het bewezen geachte en zijn van zodanige aard, dat het ongecontroleerde bezit daarvan in strijd is met de wet of het algemeen belang. Deze voorwerpen kunnen bovendien dienen tot het begaan van soortgelijke feiten.
De sealapparaten, messen, weegschaal en geldtelmachine (nummers 160 tot en met 165, 169, 170, 173 en 174 op de beslaglijst) worden verbeurdverklaard. Deze voorwerpen zijn tot het begaan van soortgelijke feiten bestemd, zodat deze voor verbeurdverklaring vatbaar zijn.
De rechtbank zal op grond van artikel 353 Sv de bewaring van de computer en de kluizen (nummers 168, 171 en 172 op de beslaglijst) ten behoeve van de rechthebbende gelasten, omdat op dit moment geen persoon als rechthebbende kan worden aangemerkt.
12 Beslissing
De rechtbank komt op grond van het voorgaande tot de volgende beslissing.
Verklaart bewezen dat verdachte het ten laste gelegde heeft begaan zoals hiervoor in rubriek 5 is vermeld.
Verklaart niet bewezen wat aan verdachte meer of anders is ten laste gelegd dan hiervoor is bewezen verklaard en spreekt verdachte daarvan vrij.
Het bewezen verklaarde levert op:
opzettelijk handelen in strijd met het in artikel 3 onder C van de Opiumwet gegeven verbod, terwijl het feit betrekking heeft op een grote hoeveelheid van het middel
Verklaart het bewezene strafbaar, en verklaart verdachte, [verdachte], voor het bewezene strafbaar.
Veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (twaalf) maanden.
Beveelt dat de tijd die door verdachte voor de tenuitvoerlegging van deze uitspraak in verzekering en in voorlopige hechtenis is doorgebracht, bij de tenuitvoerlegging van die straf in mindering gebracht zal worden.
Bepaalt dat van de gevangenisstraf een gedeelte van 4 (vier) maanden niet ten uitvoer gelegd zal worden, tenzij later anders wordt bevolen.
Stelt daarbij een proeftijd van 2 jaren vast.
De tenuitvoerlegging kan worden bevolen als de veroordeelde zich voor het einde van de proeftijd schuldig maakt aan een strafbaar feit.
De tenuitvoerlegging kan ook worden bevolen als de veroordeelde gedurende de proeftijd niet aan de hierna vermelde bijzondere voorwaarden voldoet.
- Meldplicht
Veroordeelde meldt zich op afspraken met de reclassering, zo vaak en zolang de reclassering dat nodig acht. De reclassering zal contact met veroordeelde opnemen voor de eerste afspraak.
- Ambulante behandeling
Veroordeelde laat zich behandelen door Castle Craig of een soortgelijke zorgverlener, te bepalen door de reclassering en geeft toestemming voor overleg tussen Castle Craig en de reclassering. De behandeling duurt de gehele proeftijd of zoveel korter als de reclassering nodig vindt. Veroordeelde houdt zich aan de huisregels en aanwijzingen die de zorgverlener geeft voor de behandeling. Gelet op de problematiek kan hieronder ook het innemen van medicijnen vallen, als de zorgverlener dat nodig vindt.
- Meewerken aan middelencontrole
Veroordeelde werkt mee aan controle van het gebruik van alcohol om het middelengebruik te beheersen. De reclassering kan urineonderzoek en ademonderzoek (blaastest) gebruiken voor de controle. De reclassering bepaalt hoe vaak veroordeelde wordt gecontroleerd.
- Dagbesteding
Veroordeelde spant zich in voor het vinden en behouden van betaald werk, onbetaald werk en/of vrijetijdsbesteding, met een vaste structuur. De dagbesteding draagt bij aan het voorkomen van delictgedrag.
- Inzage in financiën / meewerken aan schuldhulpverlening
Veroordeelde geeft de reclassering inzage in zijn financiën en schulden en werkt indien nodig mee aan het aflossen van zijn schulden en het treffen van afbetalingsregelingen.
Geeft aan de reclassering de opdracht als bedoeld in artikel 14c, zesde lid, van het Wetboek van Strafrecht toezicht te houden op de naleving van de voorwaarden en de veroordeelde ten behoeve daarvan te begeleiden.
Voorwaarden daarbij zijn dat de veroordeelde gedurende de proeftijd
- -
ten behoeve van het vaststellen van zijn identiteit medewerking zal verlenen aan het nemen van een of meer vingerafdrukken of een identiteitsbewijs als bedoeld in artikel 1 van de Wet op de identificatieplicht ter inzage aanbiedt;
- -
medewerking verleent aan het reclasseringstoezicht, bedoeld in artikel 14c, zesde lid, van het Wetboek van Strafrecht, daaronder begrepen de medewerking aan huisbezoeken en het zich melden bij de reclassering zo vaak en zolang als de reclassering dit noodzakelijk acht.
Veroordeelt verdachte daarnaast tot een taakstraf voor de duur van 120
(honderdtwintig) uren.
In het geval verdachte de taakstraf niet naar behoren heeft verricht, zal vervangende hechtenis worden toegepast van 60 dagen.
Verklaart onttrokken aan het verkeer:
- de verdovende middelen (nr. 1 t/m 159, 166, 167 en 175)
- de sealapparaten (nr. 160 t/m 165)
- de messen (nr. 169 en 170)
- de weegschaal (nr. 173)
- de geldtelmachine (nr. 174)
Gelast de bewaring ten behoeve van de rechthebbende van:
- de computer (nr. 168)
- de kluizen (nr. 171 en 172)
Wijst toe de vordering tot tenuitvoerlegging na voorwaardelijke veroordeling in de zaak met parketnummer 13/102685-21, zijnde een gevangenisstraf van 2 (twee) maanden.
Dit vonnis is gewezen door
mr. F. Dekkers, voorzitter,
mrs. B. van Galen en M. Nieuwenhuijs, rechters,
in tegenwoordigheid van mr. N. Heida, griffiers,
en uitgesproken op de openbare zitting van deze rechtbank van 22 september 2023.