Qplaza heeft hiertegen, kort weergegeven, het volgende verweer gevoerd.
De dagvaarding is uiterst summier en voldoet niet aan de eisen van artikel 111 Rv. De grondslag van de vordering blijkt niet uit de dagvaarding. Hierdoor kan Qplaza zich niet verdedigen tegen de vordering van [eiser], zonder zelf de (mogelijke) gronden waarop [eiser] zich zou kunnen beroepen aan te vullen. Qplaza is onredelijk in haar belangen geschaad. Zij verzoekt de kantonrechter de dagvaarding nietig te verklaren.
[eiser] heeft twee jaar fabrieksgarantie van Samsung. Als er een probleem is met de televisie, wordt dit opgepakt door Samsung. Qplaza verleent zelf geen garantie aan de koper van een product.
In oktober 2013, derhalve 22 maanden na aankoop, heeft [eiser] gemeld dat er een probleem is met de televisie. Als deze is aangesloten op internet, loopt deze soms vast. Of dit probleem veroorzaakt wordt door de internetaansluiting van [eiser] zelf, of dat dit een intern probleem is in de televisie, staat niet vast. Verder kan de televisie wel op normale wijze zenders ontvangen en dvd’s afspelen.
Een beroep op non-conformiteit dient om die reden te worden afgewezen.
Voor zover er sprake is van een gebrek, rechtvaardigt dit gebrek niet de algehele ontbinding van de koopovereenkomst.
Coulancehalve heeft Qplaza op 5 februari 2014 aangeboden om de geleverde televisie terug te nemen en een nieuwer model televisie te leveren tegen bijbetaling van € 750,-. [eiser] heeft dit voorstel afgewezen en gevraagd om binnen drie dagen een ander voorstel te doen. Op 11 februari 2014 is Qplaza rauwelijks gedagvaard.
Betwist wordt dat Qplaza contractuele rente van 1% per maand verschuldigd is.
Eveneens wordt betwist dat Qplaza gehouden is tot betaling van buitengerechtelijke kosten.